• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/ktdgokmen
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05347896126
  • https://twitter.com/Kucuktasdemir
  • https://www.instagram.com/gokmenktd/
  • https://www.youtube.com/channel/UC2oheUfhR7iDi5hqG-_1HfA?view_as=subscriber
Site Menüsü
Linkler
Site Haritası

Yönetmenliğini İzmirli gazeteci ve yazar Gökmen Küçüktaşdemir'in yaptığı Dijital Bataklık adlı kısa film, Kanada ve Brezilya'daki festivallerde finale kalırken İtalya'da da seyirciyle buluşacak.

 

Dijital Bataklık filminden

yurtdışında önemli başarı

 

Yönetmenliğini İzmirli gazeteci ve yazar Gökmen Küçüktaşdemir'in yaptığı Dijital Bataklık adlı kısa film, Kanada ve Brezilya'daki festivallerde finale kalırken İtalya'da da seyirciyle buluşacak. Senaryosunu Eylem Aslan'ın yazdığı "Dijital Bataklık", teknolojinin ve sosyal medyanın insanı nasıl esir aldığını, nasıl yalnızlaştırdığını anlatıyor. Bağımlısı olduğumuz telefonlarımızın hayatımızı olumsuz yönde etkileyebileceği, gerilim dozu arttırılan bir hikaye ile izleyenlere ayna tutuyor. Her gün metro kullanan binlerce kişiyi etkileyebilecek görüntülere sahip film, gerçek dünyadan distopik bir evrene geçiş yapıyor. Bu yeni evrende birbiriyle iletişim kuran makineler, cep telefonu kullanan insanları esir alıyor.

FANTASTİK GERİLİM

Kanada'da The Horror Movie Awards'da yarı finalist olan Dijital Bataklık, Brezilya'da Boca do Inferno Festival'de finale kaldı. Ayrıca İtalya'daki Festival del cinema di Castelvolturno'de gösterilecek filmler arasına girdi. Filmin müziklerini Hakan Asılkefeli yaparken başrolde Berna Özcan yer aldı. Berna Ergin Ajans ve Krea Film'in desteklediği kısa filmin festival yolculuğunun yurtiçinde ve yurtdışında devam ettiğini söyleyen Gazete 9 Eylül Kurumsal İletişim Direktörü ve köşe yazarı Gökmen Küçüktaşdemir, "Dijital Bataklık, Türkiye'de çok denenmeyen fantastik gerilim tarzında bir film. Çok sayıda alt metni var. Mesela, filmde kullandığımız kitap bana ait bir projenin sonunda basılmış olan 'Sensiz Ölümdür Aşk' adlı roman. Filmde okumanın hayatımızı etkileyebileceğine atıfta bulunuluyor" dedi.

3. FİLM RUJUNU DA AL GEL!

Dijital Bataklık, Gökmen Küçüktaşdemir'in çektiğim üç kısa filmden ikincisi. İlk filmi 'Zamanın Ellerinde' Kısa Kısa Kemeraltı adlı yarışmada birinci oldu. 'Rujunu da Al Gel!' adlı üçüncü filminin çekimleri de yeni tamamlandı. Film, montaj aşamasında. Uzun metraj bir film için hazırlıklara başladığını söyleyen Küçüktaşdemir, "Kendi yazdığım senaryoları çekerken daha çok heyecanlanıyorum. Bir aksilik olmazsa ilk uzun metraj filmim de bana ait bir senaryoya sahip olacak" diye konuştu.

FİLMİN KONUSU

 Akşam mesaisine kalan Gökçe, evine dönerken metroyu kullanır. Bindiği metro vagonunda kitap okurken ışıklar aniden kapanıp açılır. Işıkların kapanıp açılması yol boyunca devam eder. Fakat bir süre sonra Gökçe vagondakilerin birer ikişer kaybolduğunu görür. Son kaybolan kişi kızıyla birlikte oturan bir kadındır. Gökçe, kaybolan kadının olduğu yere doğru gider. Kızı şoka girmiştir. Yerde bir telefon vardır. Gökçe, telefona doğru eğilir. Vagonda kaybolanların hepsi telefonun içindedir. Dışarı çıkmak için telefonun camına vurarak yardım isterler.

 




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Ne güzeldir,sessizlikte birlikte olmak
Daha da güzeldir, gülmek birlikte
Cennetin ipekten şalı altında
Yosunlara ve kayın ağaçlarına yaslanarak,
Kahkahamız kadar yüksek sesli olduğunu dosluğumuzun
Gösteriyor dişlerimizin beyazlığı.
F. Nietzche