• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/ktdgokmen
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05347896126
  • https://twitter.com/Kucuktasdemir
  • https://www.instagram.com/gokmenktd/
  • https://www.youtube.com/channel/UC2oheUfhR7iDi5hqG-_1HfA?view_as=subscriber
Site Menüsü
Linkler
Site Haritası

Teos Marina'nın Genel Müdürü Fatih Dağıstanlıoğlu

 



"Dipte de olsak, denizcilik
aşkına mücadele edeceğiz"

 
38 yıldır denizden kopmayan Teos Marina'nın Genel Müdürü Fatih Dağıstanlıoğlu, "Turizmde, bugüne kadar gördüğüm en büyük kriz yaşanıyor. Bu krizi siyasi manevraların dışında; tanıtımla, çocuklara, gençliğe ve yatçılığa yatırımla aşabiliriz" dedi

 
Gökmen Küçüktaşdemir
 

İzmir'in güzel ilçesi Seferihisar, bozulmayan tarihi dokusu, doğası ve plajları ile her yıl on binlerce insanı konuk ediyor. Tüm bunların yanında, Türkiye'nin en güzel 3 marinasından birine sahip olduğu için olsa gerek yatçıların da uğrak yerlerinden biri. Her geçen gün daha kötüye giden ekonomi ve yerlerde sürünen turizme inat Teos Marina, Seferihisar'a yolu düşen yat sahiplerine 5 yıldızlı, daha doğrusu 5 altın çıpalı hizmet vermeyi sürdürüyor.    
Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğim Teos Marina Genel Müdürü Fatih Dağıstanlıoğlu, "Turizm sektörü olarak daha dibe inemeyiz. Artık çıkmak için tüm gücümüzü vermemiz ve çok çabalamamız lazım" diyor.



DENİZ ONUN AŞKI

Dağıstanlıoğlu, 1978'de Deniz Lisesi'ne girdi. O tarihten bu yana, yani tam 38 yıldır denizden hiç kopmadı, ondan vazgeçmedi. Evine ekmeğini denizin kazandırdıklarıyla götürdü. 1986'da Deniz Harp Okulu'nu bitirdi ve ardından 15 yıl süren mecburi hizmetini tamamladı. Sonra sivil hayatta teknelerde, gemilerde kaptan olarak çalıştı, liman müdürlüğü görevini üstlendi. Şu an en sevdiği kısım olan marinacılığın içinde. Teos, müdürlük yaptığı 5. marina.
Dağıstanlıoğlu, gülümseyerek Teos'u anlatırken "Türkiye'nin en güzel 3 marinasından biri ama gönlümün birincisi" diyor. Tesis ve alt yapı konusundaki avantajları ile yaratılan hizmet kalitesinden dolayı Teos'un, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın otellere verdiği 5 yıldız gibi marinalara verilen 5 altın çıpası var. Bir balıkçı kasabasının verdiği sakinlikteki Teos, İzmir'e en yakın marina olma özelliği ile de birçok insanın ilk seçenekleri arasında yer alıyor. Kapasite olarak Türkiye'deki 15 marinadan biri ve yine Dağıstanlıoğlu'ya göre en korunaklısı. Geçmiş de onu doğru çıkarır nitelikte. Çünkü limanın tarihi 3 bin yıl öncesine dayanıyor. Adını Teos Antik Kenti'nden alan marinaya, 12- 13 metre boyunda yaklaşık 500 tekne bağlanabiliyor. Yeni bir tekne aldınız ve marinayla anlaştınız diyelim, 10 saatlik ücretsiz eğitim cebinizde. Böylece engin denizlere korkusuzca açılabiliyorsunuz.

YÜZDE 20'SİNİ KAYBETTİK

Doğa güzel, deniz güzel, tarih güzel, marina güzel, hizmet güzel ama ekonomi kötü. Sohbetimiz dönüp dolaşıp artan euro ve dolara, patlayan bombalara, ülkemizi terk eden yabancılara geliyor. Tabii yatı olanlar boş durur mu onlar da gidiyor. Öyle bir gidiyorlar ki Yunanistan limanları bayram yapıyor. Dağıstanlıoğlu, "Yabancıların çok büyük bölümü ülkemizi terk etti. Yaşanan olaylardan korkan yabancılar ve teknelerine el konulacağını düşünen bazı Türkler de Yunan marinalarını kullanıyor. Yunanistan'daki marinalar Türkler sayesinde daha önce görmedikleri bir ilgiyle karşı karşıya. Türkiye, marinalarındaki yerli ve yabancı yatların yüzde 20'sini kaybetti. Özellikle Ege ve Akdeniz marinalarında büyük bir kayıp var. Karşımızda umut verecek iyi bir veri yok. Turizm yavaş yavaş değer kazandıran ama birden düşüşe geçen bir sektör. Çünkü insanlar önce zevklerinden vazgeçer. Ben bu yıl ki kadar, satılık tekne hiç görmedim. İnsanlar teknelerini satıp her gün yükselen para birimlerine yatırım yapıyor. Bizim gibi ekonomisi ve siyasi yapısı istikrarsız ülkelerde turizm, en kolay etkilenen sektördür. Önümüzü göremiyor, bir sonraki yılın bütçesini çıkarmakta zorlanıyoruz. Şu anda en dipteyiz. Daha dibe inemeyiz diye düşünüyorum" diyor.



(Sevgili dostum Fulya Meral'e rehberliği için teşekkür ederim)

KÖTÜ LANSE EDİLİYOR

Dağıstanlıoğlu, turizmin kötü gitmesinin nedenlerinden birini de yurtdışında Türkiye'de yaşananların çok kötü anlatılmasına bağlıyor. Dağıstanlıoğlu şunları söylüyor: "Olumsuz tabloyu yok etmek için her zamankinden daha çok çalışmalı, özellikle yurtdışında daha fazla tanıtım yapmalıyız, fuarlarda boy göstermeliyiz. Biz ocak ayında, geçen yıl olduğu gibi Düsseldorf'taki fuara, şubatta Boat Show'a 'Türkiye'de durumlar anlatıldığı gibi kötü değil' demeye gideceğiz. Avrupa'da hayat sigortası yapan şirketler insanları Nijerya'ya gidenlerle bir tutuyor. Ben Nijerya'da da çalıştım. Orası tam bir cehennem. Bunları insanlara anlatmak lazım. Belirli bir seviyenin altına düşmediysek, gerçekten biz bu işi biliyoruz. Rekabetteki avantajlarımızı kullanacağız. Denizcilik kültürünün verdiği yılmadan mücadele etme ve sabretmenin önemini insanlara aşılamaya çalışıyoruz, biz de böyle ayakta kalıyoruz."
Çocuklara, gençliğe ve yatçılığa yatırım olarak dönecek her projenin arkasında olacaklarını ifade eden Dağıstanlıoğlu, "Turizmdeki krizi, siyasi manevraların dışında, tanıtım ve yapacağımız yatırımlarla aşabiliriz" dedi. Dağıstanlıoğlu,"Teos Marina ve Seferihisar Belediyesi işbirliği ile MARBEL Kültür Sanat Merkezi'ni açtık. İzmir'in en büyük sanat atölyesini kurup, bir tarafını da halk eğitim merkezi yaptık. Hocalarımız tarafından resim, heykel ve el sanatları eğitimleri veriliyor. Tamamen merkezin sponsoruyuz. Bizim için sanatın olmadığı bir yer, çiçeksiz bahçeye benzer. Hocalarımızın ve öğrencilerimiz ürettiklerini sergilemeleri bizi mutlu ediyor. Onlardan çok fazla şey öğreniyoruz. Yılda 2- 3 sergi yapıyor, çalışmalarını halkımızla paylaşıyorlar" diye konuştu.

UÇURTMA ŞENLİĞİ

Dağıstanlıoğlu diğer projelerini şöyle anlattı: "Sanat faaliyetlerini dışında marina yönetimi olarak 23 Nisan'da uçurtma şenliği düzenlemeyi planlıyoruz. Belki dev uçurtma sahiplerinin buraya gelmesinin ve yarışmasının önünü açabiliriz. Göztepe Yelken Kulübü de burada şube açtı. Onlara da tamamen sponsoruz.  Burada gençleri yetiştirecekler, yeterli gelire sahip olmayan ailelerin çocuklarına da eğitim veriyorlar. Deniz Kuvvetleri Kupası'nın İstanbul'dan başlayan bir bacağını buraya aldık. 5 yıl bu şekilde devam edecek. İnternational Fishing Tournament'a başladık. Bu balıkçılık turnuvası; Teos, Alaçatı ve Bodrum'da yapılıyor. Bodrum'da su sığ olduğu için istedikleri balıkları yakalayamadılar. En büyük balık yatakları Seferihisar'da olduğu için 10 yılda yakalanan balıkların  2 kat büyüklerini burada tuttular. Yatçıların yelken kulüpleriyle iç içe olmasını, birbirlerinden bir şeyler öğrenmelerini çok istiyorum. Çünkü denizcilik bir kültür. 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak biz bu kültürü gelecek nesillere aşılamalıyız."


 

5 altın çıpası var

 
2011 yılında THYA (The Yacht Harbour Assc.) tarafından Uluslararası Kalite Standartları çerçevesinde değerlendirilen ve yüksek kaliteli bağlama, teknik, güvenlik, temizlik ve sosyal tesisleri ile 5 Altın Çıpa kalitesinde hizmet veren marinalar arasına girmeye hak kazanan TEOS Marina, 2012 yılında da çevreye olan duyarlılığını kanıtlamış ve FEE (The Foundation for Environmental Education) tarafından verilen Mavi Bayrak sertifikası ile ödüllendirilmiştir. 2016 yılında IMCI (International Marine Certification Institute ) tarafından tekrar değerlendirmeye alınan TEOS Marina,  bir kez daha 5 Mavi Yıldız’lı marina olarak seçilmiş ve bu özelliği ile dünyada on dört, Türkiye’de iki marinadan biri olmuştur.

 




SOSYAL TESİS HİZMETLERİ
  • Yat Kulübü
  • Yelken Okulu
  • Yatçı Kütüphanesi
  • Yatçı Dinlenme, Oyun, TV ve Internet Odası
  • Yüzme Havuzu
  • Fitness ve Spa
  • Tenis Kortu
  • Basketbol ve Voleybol Sahası
  • Restoran & Kafeterya & Barlar
  • Festival Alanı
  • Park ve Gezi Alanları
  • Sanat & Alışveriş Merkezi



  

Yeni ressamlar
yetiştiriyorlar
 

Türkiye'nin yetiştirdiği en ünlü sulu boya ressamlarından Canip Taşkıran Marina'da Halk Eğitim bünyesinde ders veriyor. Aynı zamanda ilçedeki sanat ateşini yakan kişilerin başında gelen Taşkıran, resme gönül veren 66 öğrencisiyle her yıl birbirinden güzel sergilere imza atıyor. 2012 yılında düzenlediği festivalle Sığacık'ı bin ressam ve onlara ait 2 bin resim ile dolduran çılgın ressam, sanat aşkı ile tutuşanlara her zaman yol göstermekten mutluluk duyduğunu belirtiyor. 



Yorumlar - Yorum Yaz
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.663034.8019
Euro36.413536.5594
Ne güzeldir,sessizlikte birlikte olmak
Daha da güzeldir, gülmek birlikte
Cennetin ipekten şalı altında
Yosunlara ve kayın ağaçlarına yaslanarak,
Kahkahamız kadar yüksek sesli olduğunu dosluğumuzun
Gösteriyor dişlerimizin beyazlığı.
F. Nietzche